Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2011

V tomto roce máme 46 členů a 16 mladých hasičů

Jako každým rokem se konnala staročeská koleda, tímto děkujeme všem, kdo pomohl při přípravách a obstarávání celého masopustu.

Tento rok proběhlo v rámci výjezdové jednotky k několika školením. V Českých Budějovicích proběhlo školení velitelů družstev a jednotek požární ochrany JPO III, úspěšně prošli zkouškami Jan Temiak  a Petr Gušl. Dále se uskotečnilo školení nových strojníků JPO III - Pavel Korch, Miloš Zabilka a Štefan Gyorgy. Dále proběhlo školení výjezdové jednotky, které jsme si provedli sami na základě osnov zaslaných ředitelem okresních hasičů p. Pavlem Rožboudem. Školení se skládalo ze tří částí a to teoretické a dvou praktických z čehož první část praktické se jednalo o seznámení hasičské výzbroje potřebné k zásahu hasičských cisteren. Druhá část je námětové cvičení, toto školení by se mělo provádět každý rok.

Díky dotacím, které nám zařídila obec, máme dokoupeny pro všechny členy zásahové obleky. Dále se pořídilo nové vybavení - zásahové hadice, motorová pila, vapka, žebřík. Také se podařilo sehnat wolksvagen transporter, který bude do budoucna sloužit jako výjezdové vozidlo. Za údržbu techniky děkujeme Karlu Václavíkovi a Štefanu Gyorgyovi.

V letošním roce jsme měli i několik výjezdů

- 21.1.2011 - Benešov n/Č - likvidace požáru dřevěného stropu

- 17.2.2011 - Kuří - likvidace požáru srubu

- 2.4.2011 - Ličov - likvidace požáru slámy

- 8.4.2011 - Benešov n/Č - likvidace zlomeného stromu

- 14.4.2011 - Kuří - likvidace požáru kůlny

- 12.9.2011 - Pohorská Ves - likvidace požáru balíků slámy

- 8.10.2011 - Kaplice - likvidace požáru dřevníku