Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva za rok 2010

Dne 13.11. 2010 byla svolána valná hromada SDH Benešov nad Černou. K tomuto dni je počet dospělých členů SDH 38 a 26 členů Mladých hasičů.

Během roku 2010 se JPO podílela na následujících zásazích:

 22.2. - Malonty - Bělá

 30.3. - Rychnov u Nových Hradů

 29.4. - Pohorská Ves - Lužnice

 12.5. - Kaplice

 26.7. - Kaplice

 19.9. - Kaplice

 28.9. - Benešov nad Černou

13.11. - Meziříčí

Dále  JPO zasahovala při povodni v květnu 2010.

 

SDH v průběhu roku připravovalo nebo se podílelo na přípravě různých kulturních či společenských akcích. První v pořadí byl tradiční Masopust. Následovala příprava Čarodějnic a Májky a v prosinci Čertovské rejdění a Mikulášská zábava.

V tomto roce se také konaly hasičské soutěže - O pohár starostky obce a Memoriál Jiřího Sládka - a na podzim v rámci celostátní hry PLAMEN okresní kolo Závodu požárnické všestrannosti. Mladí hasiči se v průběhu roku zúčastňovali soutěž, které jsou pro ně připravovány na různých místech okresu.

Pro SDH byla dokoupena část potřebného vybavení. Např. zásahové obleky, technický materiál, ale hlavně nová požární stříkačka. Částečně byl tento materiál dokoupen z dotací, ale například na nákup požární stříkačky byly prostředky po schválení zastupitelstvem uvolněny z rozpočtu obce.

SDH tímto děkuje nejen zastupitelům za jejich vstřícnost a podporu, ale děkuje i všem dalším sponzorům, kteří během roku přispěli ať finančně nebo třeba věcnými odměnami pro účastníky soutěží a dalších akcí.

 

Na valné hromadě byly následně navrženy a schváleny následující změny ve vedení SDH Benešov nad Černou

velitel jednotky - Temiak Jan - vystřídal Bedřicha Reifa    

velitel družstva - Korch Petr ml.   

jednatel -  Šafářová Eva - vystřídala  Jaroslavu Remšíkovou

Petr Lepša byl navržen a zvolen vedoucím kolektivu Mladých hasičů