Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroční zpráva o činnosti za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009

 

Jako každý rok jsme odstartovali masopustní koledou, která se skládala z mužské a ženské koledy. Další z kulturních akcí pod vedením hasičského sboru bylo tradiční pálení čarodějnic ve spolupráci se základní školou. Letos jsme poprvé jako hasiči stavěli máj. Akce byla obohacena o pečení prasete a country zábavu. A do konce roku nás ještě čeká mikulášská akce a zábava.

Co se týče výjezdové jednotky, tak jsme úspěšně dali dohromady povinné lékařské prohlídky a účastnili jsme se různých školení a to školení velitelů, strojníků a výjezdových jednotek. Měli jsme také několik zásahů a to požár domu v Bukovsku, požár transformátoru u ubytovny „titanik“, požár lesa na Slepici, požár nákladního automobilu na trase Kaplice-Benešov nad Černou, požár balíků na Polžově, hořící komín na náměstí v Benešově nad Černou a jako každým rokem skoro tradičně nás zasáhli povodně. Dali jsme dohromady také družstvo v požárním sportu. První soutěž jsme uskutečnili na domácí půdě „ Nultý ročník Memoriálu Jiřího Sládka", který byl vzpomínkou na našeho zesnulého kamaráda. Jako další ze soutěží jsme byli v Horní Stropnici a na večerní soutěži ve Frymburku. Jako sbor dobrovolných hasičů jsme navázali přátelský vztah se sborem dobrovolných hasičů v Horním Dvořišti, kteří nás pozvali na prohlídku hasičské zbrojnice a večerní zábavu.

Dále je třeba se zmínit o technice. Do naší hasičské zbrojnice přibyla starší hasičská stříkačka. Za tento rok proběhlo také několik úprav a oprav naší techniky. Tatra prošla generální opravou! Koupilo se nové vybavení, za zmínku stojí nové plovoucí čerpadlo a také samozřejmě hadice, proudnice atd. A hlavně jsme byli vybaveni novými zásahovými oděvy. Z toho důvodu jsme provedli rekonstrukci naší zásahové šatny. Za velké plus je třeba označit dětský hasičský kroužek, který pod vedením pana Lepši odstartoval sice neoficiálně v srpnu na místním memoriálu, ale oficiálně začal pravidelný kroužek od září